Oedeem fysiotherapie
In 1991 ben ik afgestudeerd in Utrecht als fysiotherapeute en heb eerst 5 jaar in Duitsland gewerkt in een MS en Parkinson kliniek en later in een particuliere praktijk.
Neem direct contact op.
Ervaring
Na in 1997/1998 een jaar te hebben gereisd ben ik naar Groot Brittannië gegaan om daar als fysiotherapeute te werken in ziekenhuizen en een particuliere praktijk. Sinds 2003 ben ik weer terug in Nederland, en werk nu in een particuliere praktijk in Elburg en de maandag en donderdagmiddag in Wapenveld. Ik ben geregistreerd oedeemfysiotherapeut bij het KNGF/NVFL. Daarnaast heb ik cursussen gevolgd in bekkenklachten bij zwangerschap, medical tapen, duizeligheid bij evenwichtsstoornissen. Ook ben ik acupuncturiste, aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) die garant staan voor hoge kwaliteit van de beroepsuitoefening van de aangesloten acupuncturisten. De acupuncturist werkt met behulp van naalden, moxa (uitwendige warmtebron van kruiden die het lichaam op specifieke locaties verwarmen en versterken) en soms massage.
Klachten
• Allergieen, Gewrichtsproblematiek
• Gynaecologie, Huidproblemen
• Interne klachten, Hoofdpijn
• Aandoeningen van de luchtwegen
• Maag/darmproblematiek
• Urineweg infecties
• Zwangerschapsklachten
Oedeemtherapie kan bestaan uit de volgende onderdelen:
Compressietherapie: om de afname van vocht zo snel mogelijk te realiseren zal er in de meeste gevallengebandageerd worden. Als het overschot aan vocht weg is kan er een TEK, een therapeutisch elastische kous of drukhemd aangemeten worden om het effect van de therapie te behouden.
Manuele lymfedrainage: De manuele lymfdrainage is een massagevorm, die erop gericht is de werking van het lymfestelsel te stimuleren zodat een teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter c.q. sneller via de (niet aangedane) lymfebanen afgevoerd wordt.
Oefentherapie: zeer belangrijk is het om m.b.v. gerichte oefeneningen de beweeglijkheid en spierkracht in het operatiegebied te verbeteren, waarbij de spierpompfunctie voor de afvoer van vocht uit een oedemateus lichaamsdeel een belangrijk onderdeel vormt.
Tevens is het erg belangrijk dat u voor of na een behandeling met radio- en/of chemotherapie bij oncologische aandoeningen uw conditie op peil brengt; wij kunnen u begeleiden om dat op een gezonde en verantwoorde manier te doen.
Ademtherapie: ook speciale ademoefeningen vormen een belangrijk onderdeel van de oedeemtherapie.
Lymftaping: met stroken elastische tape wordt de afvoer van vocht onder de huid gestimuleerd; een effectieve en eenvoudige manier om de behandeling extra te ondersteunen. Deze methode kan ook ingezet worden bij de nabehandeling van (sport-)blessures.
Voorlichting: adviezen m.b.t. huidverzorging, voeding, preventie en zelfhulp. Daarnaast wordt u begeleid in het opbouwen van uw dagelijkse activiteiten. Heeft u interesse in een lichtgewicht alternatief voor uw borstprothese kunnen wij u ook helpen aan een zogenaamde Breiboezem. Kijk daarvoor ook eens op de site www.breiboezem.nl
Aanleren zelfmanagement: het aanleren van zelfmassage en zichzelf te bandageren of tapen als aanvulling op de therapie.
Manuele lymfedrainage ad modum Vodder: Het bijzondere van de therapie van Dr. Vodder is, dat die niet alleen gericht is op de drainerende werking van het lymfstelsel, maar daarnaast op de voedende en zuiverende werking van al het lichaamsvocht. In 1932 is deze methode ontwikkeld door Dr. Emil Vodder, een Deense bioloog.
Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u een vraag?
U kunt ons bellen of u kunt het contactformulier invullen. Wij zullen binnen 24 uur reageren.