Medical taping

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig al gelegd in Japan en Korea. In de loop van de ontwikkeling werden er diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie konden ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Al gauw bleek dat het toepassingsgebied veel ruimer was dan alleen het behandelen van spieren.

Neem direct contact op.

Elastische Tape

De elastische Tape die wij in onze praktijk gebruiken, komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Afhankelijk van het beoogde resultaat wordt de tape in een bepaalde richting en met een bepaalde stretch op de huid geplakt. De werking van deze tape berust op de overdracht van de rek op de onderliggende huid en diepere bindweefselstructuren.

Conventionele sporttape heeft een immobiliserende werking; bij het gebruik van elastische tape echter wordt het fysiologisch bewegen ondersteund, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. Daarbij geeft de ‘liftende werking’ op de opperhuid een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer worden hersteld. Behandeling met elastische tape vormt daarom een uitstekende aanvulling en ondersteuning bij de behandeling van lymfoedeem en bij zwelling na (sport-)blessures of operaties.

Medical taping bij hooikoorts
Door bij hooikoorts medical taping toe te passen wordt door middel van hiervoor speciaal ontwikkelde technieken tape aangebracht op de rug. Hierdoor worden de bronchiën en de longen beïnvloed en de klachten van hooikoorts sterk vermindert.

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u een vraag?

U kunt ons bellen of u kunt het contactformulier invullen. Wij zullen binnen 24 uur reageren.

BEL ONS 038 - 447 75 88