Deep dry needling

Een myofasciaal triggerpoint is een locale drukpijnlijke plek in een skeletspier of in zijn omhulsel (fascie). In de spier is een streng waarneembaar waarin een kleine, plaatselijke verdikking zit. Deze is pijnlijk bij druk en er ontstaat een karakteristieke uitstraling waarin de patiƫnt zijn klacht herkent.

Omdat Dry Needling een fysiotherapeutische behandeling is worden de kosten vergoed door uw zorgverzekeraar.

Neem direct contact op.

Wat is dry needling?

Er zijn diverse oorzaken te noemen, zoals overbelasting, een trauma, een niet goed functionerend belendend gewricht en immobilisatie. Ook psychische stress kan een onderhoudende factor zijn. Een myofasciaal triggerpoint onderhoudt zichzelf, met andere woorden; hij verdwijnt niet vanzelf.

Daarnaast kunnen verstoringen optreden van spierfunctie, gevoel en zelfs van autonome aard als koude handen en overmatig transpireren, hetgeen gevolgen heeft voor het totale houdings- en bewegingsapparaat. Vaak worden deze uitstralende klachten niet begrepen en wordt ook het verband met de aangedane spier niet eenvoudig vastgesteld.

Dry needling

Myofasciale triggerpoints

In onze praktijk zijn wij opgeleid en getraind om deze myofasciale triggerpoints te herkennen en behandelen volgens de principes van Travell en Simons. Het elimineren van de triggerpoints zal ook de uitstralende pijn doen afnemen of verdwijnen. De behandeling kan op verschillende manieren verlopen, bijvoorbeeld met specifieke massage handgrepen en spierrekking met ijsbehandeling. Zeer snel effect wordt verkregen door behandeling met zeer dunne naaldjes. Deze methode heet Dry Needling. Fysiocentrum d’Olde Bank heeft meerdere Dry Needling specialisten in huis.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u een vraag?

U kunt ons bellen of u kunt het contactformulier invullen. Wij zullen binnen 24 uur reageren.

Call Now ButtonBEL ONS 038 - 447 75 88